Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«οι λίθοι κεκράξονται»!..

«οι λίθοι κεκράξονται»!..
Αποτέλεσμα εικόνας για χριστος φραγγελιο
Όταν ο Χριστός έμπαινε στα Ιεροσόλυμα, ο λαός τον υποδέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων, επευφημώντας τον και κραυγάζοντας: «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου». Και οι φαρισαίοι αγανακτισμένοι του είπαν: «Δεν ακούς τι λένε; Πες τους να σωπάσουν»! Για να τους αποκριθεί ο Χριστός: «Αν αυτοί σωπάσουν, θα κραυγάσουν οι πέτρες». Και επειδή  ακριβώς δεν επέβαλε τη σιωπή σ’ εκείνους, που τον επευφημούσαν, του επέβαλαν εκείνοι τη σιωπή του σταυρού, όπως θ’ ακούσουμε στη Μεγάλη Βδομάδα.
Αλλά η περίπτωση του Χριστού δεν είναι μοναδική. Γιατί λίγο πριν οι Εβραίοι επιβάλλουν με το σταυρό τη σιωπή στο Χριστό, η Ηρωδιάδα είχε επιβάλει  με το τσεκούρι του δήμιου τη σιωπή στον Πρόδρομο. Κι ακόμη παλιότερα, στα399 π. Χ, οι Αθηναίοι είχαν επιβάλει τη σιωπή στο Σωκράτη με το κώνιο. Και ο νόμος αυτός της ομερτά, είναι η πάγια τακτική όλων σχεδόν των εξοχοτάτων και μεγαλειοτάτων αλλά και σεβασμιώτατων μηδενικών. Οι οποίοι επιστρατεύουν τα δηλητήρια, τους σταυρούς, τις αγχόνες, τις καρμανιόλες, τις πάσης φύσεως δολοφονίες, ή  συκοφαντίες και τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ως πέρας πάσης αντιλογίας. Μη μπορώντας ν’ αντιμετωπίσουν διαφορετικά την προσβεβλημένη μοχθηρία τους και τη συνακόλουθη μωρία, τη δική τους και των αυλικών τους. Δεδομένου ότι δεν διαθέτουν πειστικά επιχειρήματα, προκειμένου να κλείσουν τα απύλωτα στόματα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Και είναι ευνόητο ότι το δρόμο αυτό ακολούθησαν και οι προστάτες της αρχαίας θρησκείας Ρωμαίοι αυτοκράτορες εναντίον των χριστιανών. Για να έχουμε τα εκατομμύρια των μαρτύρων. 

Αλλά και οι χριστιανοί εναντίον των μη χριστιανών. Όπως συνέβη με την περίφημη φιλόσοφο Υπατία, που απολάμβανε μεγάλης τιμής στην Αλεξάνδρεια και στην οποία μαθήτευσαν σοφοί και γενναίοι κληρικοί, όπως ο Συνέσιος Κυρήνης. Την οποία εντούτοις οι χριστιανοί πελέκησαν κυριολεκτικά με κοχύλια, για να κάψουν τα μέλη της στην πυρά. «Δικαιοσύνη» και ομερτά που στους χρόνους του Μεσαίωνα εφάρμοσε η διαβόητη Ιερή Εξέταση των καθολικών σε βάρος ακόμη και πρωτοπόρων σκαπανέων της επιστήμης.
Και ασφαλώς η Ιερή Εξέταση και η ομερτά συνεχίζεται και στις μέρες μας. Δεδομένου ότι η σταύρωση το του Χριστού είναι το αντικαθρέφτισμα της διαχρονικής σταύρωσης της ανθρωπότητας. Σταύρωσης που αδιάκοπα επαναλαμβάνεται σε κάθε τόπο και χρόνο. Όπως δυστυχώς συμβαίνει τώρα εδώ κι οχτώ περίπου χρόνια και στον τόπο μας. Όπου παίζεται ένα πανάθλιο σε βάρος μας θέατρο, με τους εναλλασσόμενους ντόπιους  εφιάλτες και τους διεθνείς σταυρωτές μας, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Πραγματικότητα, που αν συμβεί κάποιοι να την επισημάνουν και να την καταγγείλουν, φροντίζουν να τους περιθωριοποιούν, σε τρόπον ώστε να μη δημιουργηθούν βραχυκυκλώματα στο δολοφονικό τους σενάριο. Παραδείγματα σχετικά υπάρχουν πάμπολλα: Με πρώτο και χειρότερο των ΜΜΕ, τα οποία «θάβουν» τους «αιρετικούς» σε τρόπον ώστε να μη φτάνει η φωνή τους στις ευρύτερες μάζες. Αλλά και η, λεγόμενη,  Δικαιοσύνη συχνά λειτουργεί ανασχετικά, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και αποδοθεί δικαιοσύνη. Και ασφαλώς η Βουλή δίνει σαφή εικόνα αυτής της απονεύρωσης, αφού έχουν απομακρυνθεί απ’ αυτήν όλα τα ζωντανά στοιχεία. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε την παρωδία ενός πλασματικού αντίλογου:  Ανάμεσα αφενός στους ντόπιους εφιάλτες, που θέλουν και μπορούν να κάμουν περισσότερα σε βάρος μας από τους διεθνείς σταυρωτές μας, ώστε να μας καταστρέψουν. Κι από το άλλο μέρος   εκείνους που δεν θέλουν αλλά η «ανάγκη» τους κάνει ν’ ακολουθούν κι αυτοί τα ίδια μονοπάτια. Οι οποίοι μας θυμίζουν τον Ήφαιστο εκεί στον Προμηθέα το Δεσμώτη, που βέβαια συμπονούσε τον Προμηθέα, ωστόσο όμως ήταν αναγκασμένος να προχωρήσει στο έργο της σταύρωσής του.
Οι τελευταίοι  μάλιστα μας δίνουν και φρούδες ελπίδες ότι στην άκρη του τούνελ θα ιδούμε, όπου να ’ναι το φως της ανάπτυξης και της ευημερίας. Εφιστώντας ιδιαιτέρως την προσοχή μας στο ότι, προκειμένου να φθάσουμε στο φως της σωτηρίας,  οφείλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στην ευρωζώνη και στο «ιερό», κατά τον κ. Στουρνάρα ,ευρώ. Κι εμείς οι κοινοί θνητοί αναρωτιόμαστε: Πώς γίνεται να μην έχουν καταλάβει αυτό, που έχει καταλάβει προ πολλού η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας; Ότι, δηλαδή, όλο αυτό το παμπόνηρο πηγαινέλα, με τα κάθε φορά καινούρια μέτρα αποκαλύπτει πανηγυρικά το δολοφονικό σχέδιο σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας! Γεγονός που έχουν καταλάβει διεθνώς και πάμπολλοι σπουδαίοι επιστήμονες, που διάκεινται συμπαθώς απέναντι στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Κι όμως τη φοβερή αυτή πραγματικότητα δεν φαίνονται να την παίρνουν σοβαρά και όσοι σοβαροί επιστήμονες – οικονομολόγοι, νομικοί κλπ- απ’ τους ντόπιους βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας. Αφού διακηρύττουν μεν με όλη τη δύναμη της φωνής τους ότι ο μέχρι τώρα ακολουθούμενος δρόμος οδηγεί στην καταστροφή, αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συνεργαστούν. Μένοντας ο καθένας στον πύργο του και μη θέλοντας να καταλάβουν ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι τα αρχηγιλίκια αλλά η σωτηρία της πατρίδας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από αρκετά   χρόνια ο σοφός και άγιος Γέροντας Παΐσιος, προέβλεψε ότι: «Πίσω από την ΕΟΚ κρύβεται η δικτατορία των Σατανιστών. Τέτοια δικτατορία, που σκέπτονται να κάνουν, μόνο ο διάβολος θα μπορούσε να την είχε σκεφθεί. Ως εκ τούτου, όταν όλα καίγονται γύρω σου ο πόνος δεν σ’ αφήνει να σωπάσεις. Αν δεν φωνάξουμε, θα σηκωθούν οι πατεράδες μας από τους τάφους να μας καταραστούν και να μας δείρουν»!

Παπα-Ηλίας Υφαντής


[Πηγή: ΥΠΕΡΒΑΣΗ, 10/04/2017]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου