Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Γενοκτονία στην Τουρκία

Γενοκτονία στην Τουρκία
Η Nusaybin παραδίδεται μετά από 74 ημέρες ολοκληρωτικά κατεστραμμένη, αφήνοντας ερείπια και εκκωφαντική σιωπή. Το μόνο που ζήτησε ήταν αυτόνομη τοπική αυτοδιοίκηση, φεμινισμό και πραγματική δημοκρατία. Η Nusaybin είναι μία από τις πολλές κουρδικές πόλεις που αφανίστηκαν από τον δικτάτορα Ερντογάν, τον αγαπημένο της Ευρώπης.
Οι εικόνες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο εξηγούν τα πάντα. Η Nusaybin δεν υπάρχει πια. Ανάμεσα στα ερείπια του σήμερα, μερικές δεκάδες άνθρωποι που αντιστάθηκαν, για 74 ημέρες στην βάναυση επίθεση από τον τουρκικό στρατό, έχουν παραδοθεί.
Με εντολή του Πρόεδρου Ερντογάν: ενώ εκβιάζει την ΕΕ για δισεκατομμύρια, στη Τουρκία μπορεί να υπερηφανεύεται για την γενοκτονία του κουρδικού λαού που είναι «όλοι τρομοκράτες».
Απάνθρωπη, δυσανάλογη, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με αεροπλάνα (ναι, η Τουρκία βομβάρδισε τον άμαχο πληθυσμό της τον 21ο αιώνα), άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό εναντίον μόλις μερικών εκατοντάδων εξεγερμένων, οπλισμένων με πολυβόλα όπλα.
Στην Nusaybin υπάρχει μόνο σιωπή. Η ίδια σιωπή του συνόλου της διεθνούς κοινότητας.
Οι επονομαζόμενες ανθρωπιστικές ΜΚΟ, η ευρωπαϊκή «αριστερά» που διαμαρτύρεται για άλλες συγκρούσεις όπως για τις απαιτήσεις των δεξιών στη Βενεζουέλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες που καταδικάζουν άλλα καθεστώτα όπως στη Συρία παραμένουν σιωπηλοί μπροστά στις τουρκικές ακρότητες.
Κούρδισσες μαχήτριες της Nusaybin
Κανείς δεν έχει πάει στην Nusaybin. Μια παγκόσμια, αηδιαστική σιωπή που κάνει τα στραβά μάτια στο σύγχρονο Γκέτο της Βαρσοβίας του 2016. Δεν είναι γνωστός ακόμα και τον αριθμός των νεκρών, και δεν υπολογίζονται. Τουλάχιστον χίλιοι.
Η Nisêbîn, όπως ονομάζεται στην κουρδική γλώσσα, είχε 80.000 κατοίκους πριν η τουρκική κυβέρνηση του AKP να αποφασίσει να την διαγράψει από το χάρτη. Σήμερα κανείς δεν υπάρχει πλέον. Είναι όλοι πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Αλλά πρόσφυγες που δεν μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Πρόκειται για πρόσφυγες που δεν υπάρχουν για κανέναν. Δεν μπορούν να πληρώσουν για να διασχίσουν το Αιγαίο. Δεν θα έρθουν στην Ελλάδα ή την Ευρώπη. Οι εισβολείς τούς έχουν αφήσει κυριολεκτικά χωρίς σπίτια. Περισσότερα από 8.000 κτίρια καταστράφηκαν από τις τουρκικές σφαίρες και βόμβες. Έχουν χάσει τα πάντα: τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τις αναμνήσεις τους, τους δρόμους τους. Στην Nisêbîn, δεν υπάρχουν ούτε σκυλιά, έχουν σκοτωθεί ή έχουν φύγει.
Ο βουλευτής του HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα), Αλί Αταλάν, του οποίου μόλις αφαιρέθηκε η ασυλία του, έχει εκτιμήσει σε περίπου 900 χιλιάδες ευρώ την οικονομική ζημία. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν οι 50.000 άνθρωποι που δεν ήταν σε θέση να πάνε να ζήσουν σε άλλα μέρη. Αυτοί που έχουν χάσει τα πάντα. Στους λίγους εναπομείναντες τοίχους, στρατιώτες, νεοφασίστες που έχουν γεμίσει τον τουρκικό στρατό, έχουν γράψει: «Τώρα θα δείτε τη δύναμη των Τούρκων».
Ο στρατός που έχει διαπράξει αυτή την αγριότητα είναι σύμμαχός μας, ο δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ. Και όλα αυτά, αγγίζοντας τα όρια της ατίμωσης, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οποία έδωσε σε αυτή την τουρκική ισλαμική κυβέρνηση 6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των προσφύγων που απορρίπτει η Ευρώπη.
Μια κυβέρνηση που μόλις ξόδεψε 500 εκατομμύρια ευρώ σε ένα μαρμάρινο παλάτι για τον Πρόεδρο, τον αιμοδιψή δολοφόνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με τους φόρους μας, η ΕΕ είναι συνένοχη σε αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Μερικές φορές εκείνοι που δεν λένε τίποτα είναι οι πιο ένοχοι. Όπως είπε κάποτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Αυτή η γενιά θα ντρέπεται όχι για τις διαβολικές πράξεις των ασεβών, αλλά για τη σιωπή των καλών ανθρώπων». Και αυτοί οι καλοί άνθρωποι είναι σιωπηλοί … με μια εκκωφαντική σιωπή.

Nusaybin, Μάιος 2016, μια νέα ευρωπαϊκή πόλη μετά από μια τουρκική «ειρηνευτική επιχείρηση».
Αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org.
Η μετάφραση έγινε από τον rebellian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου