Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Πολλές χιλιάδες λαού στο Κίεβο στον Ορθόδοξο Μαραθώνιο για την Ειρήνη

Πολλές χιλιάδες λαού στο Κίεβο στον Ορθόδοξο Μαραθώνιο για την Ειρήνη
Γράφει η Βενετία Κάντζια
Ο μοναδικός Μαραθώνιος για την Ειρήνη των Ουκρανών προσκυνητών (που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας), με επί πλέον αφορμή τα 1028 χρόνια της βάπτισης του ρώσικου λαού στην Ορθοδοξία, παρά τα πολλά προβλήματα και τις δυσκολίες που τους δημιούργησαν για να εμποδιστούν να φθάσουν στο Κίεβο ιστορική πρωτεύουσα των Ρώσων τον τελικό τους σκοπό ολοκληρώθηκε ειρηνικά και με επιτυχία με την λειτουργία έξω από το ιστορικό μοναστήρι Vladimirskaia Gorkat.
Στο βίντεο που παρατίθεται, και είναι απλά μόνον αποσπάσματα από τη μεγαλειώδη τελική φάση αυτής της κινητοποίησης την σημερινή (27/7) και τελευταία μέρα, βλέπουμε το πλήθος να πλησιάζει το στόχο του. Στο 51 περίπου λεπτό, έχουμε τη συγκινητική συνάντηση του ανατολικού με το δυτικό κομμάτι της πορείας, στην ιστορική και αιματοβαμμένη πλατεία Μαϊντάν και τον αδελφικό ασπασμό συναδέλφωσης των επικεφαλής ιεραρχών.
Συνταρακτική η αποφασιστικότητα των προσκυνητών της Ειρήνης, που αψήφησε κόπωση, ταλαιπωρία, υψηλότατες θερμοκρασίες και επί πλέον προβλήματα που συνεχώς τους δημιουργούσαν και με το κεφάλι ψηλά και την καρδιά τους γεμάτη λαχτάρα για Ειρήνη και Αδελφοσύνη σε όλο τον ουκρανικό λαό, για το τέλος του αιματοκυλίσματος που τους έχει έξωθεν επιβληθεί, αλλά και για την αποτροπή της πολύ μεγάλης και παγκόσμιας σύρραξης, που κάποια, πάντα γνωστά και αδίστακτα συμφέροντα ετοιμάζουν για όλους και όλες μας.
Στην Οδησσό, κάποιοι απειλούσαν να κάψουν ζωντανούς επιβάτες και οδηγούς λεωφορείων, χωρίς τελικά να τους εμποδίσουν να ξεκινήσουν και αυτοί για τη μεγάλησυγκέντρωση του Κιέβου. Όπως δεν κατάφεραν και στα τμήματα από ανατολικά και δυτικά της χώρας, με απειλές και εκφοβισμούς να τους τρομοκρατήσουν και να γυρίσουν πίσω.
Οι εικόνες από αυτή τη δυναμική κινητοποίηση του αποφασισμένου Ουκρανικού Λαού, εντυπωσιάζουν βαθειά. Δίνουν σε όλους και όλες μας, ένα ισχυρό χαστούκι για την αδράνεια και απάθεια που μας έχει καταλάβει. Αλλά και ένα μάθημα, να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους τον κίνδυνο που κρέμεται πάνω από το κεφάλι όλων μας, με την παγκόσμια σύρραξη που μας ετοιμάζουν και που θα έπρεπε εδώ και καιρό να μας έχει όλους/όλες κατεβάσει στο δρόμο να βροντοφωνάζουμε ότι θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, για τις Πατρίδες μας, τα παιδιά μας, τους εαυτούς μας, τον κόσμο ολόκληρο, μέχρι να το πετύχουμε.
Μειονέκτημα σε μας, η απουσία ηγετικών μορφών… στις εκκλησίες… στον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο….
Όμως οι Κυρίαρχοι Λαοί ο Ελληνικός εν προκειμένω πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη δική μας τεράστια δύναμη και τον αποφασιστικό ρόλο που καλούμαστε σύσσωμοι να παίξουμε για την προάσπιση του κοινού αγαθού της ΕΙΡΗΝΗΣ.
Οι «ηγετικές φυσιογνωμίες» που διαχρονικά εμπιστευτήκαμε για να μας σώζουν, έχει πλέον περίτρανα αποδειχθεί ότι στην πλειονότητά τους, δρούσαν και δρουν για δικά τους και αλλότρια συμφέροντα, προδίδοντας ασύστολα την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε. Έτσι λοιπόν, οι κυρίαρχοι λαοί, πρέπει να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα ενωμένοι και συναδελφωμένοι με κύρια απαίτηση το μεγάλο και πανανθρώπινο αυτό αγαθό που λέγεται ΕΙΡΗΝΗ.
Το εγχείρημα λοιπόν των Ουκρανών, πέρα από εσωτερικές αντιρρήσεις και μικρόψυχες αμφισβητήσεις, ας μας γίνει μάθημα ζωής και ειρηνικής δράσης, πριν είναι πολύ αργά. Γιατί, ίσως σε λίγο να είναι….
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

[Πηγή: Οίμος-Αθήνα, 29/07/2016]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου