Τρίτη 31 Μαρτίου 2015


Ανεφάρμοστο το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εντός Ευρωζώνης

Ανεφάρμοστο το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εντός Ευρωζώνης

Η κορύφωση της κρίσης, που για πολλοστή φορά  βιώνει τις τελευταίες αυτές εβδομάδες  ο ελληνικός λαός, επαναφέρει στο προσκήνιο το συνονθύλευμα   των κοινών χαρακτηριστικών, που αποτυπώνονται σε όλες τις προηγούμενες κρίσεις. Δηλαδή, εκβιασμοί, απειλές για  GREXIT, επαναλαμβανόμενη απαίτηση για δήθεν μεταρρυθμίσεις που στην πραγματικότητα αποτελούν στυγνή  αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου, μεμψίμοιρη αναγνώριση ότι επιτύχαμε «κάτι λίγα, αλλά ποτέ αρκετά γιατί είμαστε ανίκανοι», συντονισμένες  ενέργειες εκφοβισμού μας, δηλώσεις  ιθυνόντων της ευρωζώνης για την πρόκληση πανικού, που καταλήγει  σε μαζική έξοδο κεφαλαίων από την Ελλάδα, κ.ο.κ. Παράλληλα, σε περιόδους κρίσης, παίρνει τη σκυτάλη και ο γερμανικός κυρίως Τύπος, που δήθεν αυθόρμητα προβαίνει, σε καθημερινής βάσης  προσβλητικά σχόλια, σχετικά με τις δήθεν μειωμένες δυνατότητες του ελληνικού λαού, τις κακές του συνήθειες, την εγγενούς φύσης διαφθορά του, ενώ πρόσφατα οι απαράδεκτες  αυτές κρίσεις περιλαμβάνουν και τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που δεν τυγχάνει της έγκρισης των εταίρων μας. 

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ «ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ‘21

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ «ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ‘21

Ο «Άη Γιώργης» Καραϊσκάκης. Ελαιογραφία του Γεωργ. Μαργαρίτη (Εθνική Πινακοθήκη, Αθήνα)
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
(Ο Μέγας Ιεροεξεταστής): «Ω, θα τους πείσουμε ότι θα γίνουν ελεύθεροι μονάχα όταν θα παραιτηθούν από την ελευθερία τους για χάρη μας και όταν υποταχτούν σε μας. Θα έχουμε δίκιο ή όχι; Θα πεισθούν μόνοι τους πως έχουμε δίκιο…»
[Φιόντορ Ντοστογιέφσκυ Αδελφοί Καραμαζώφ]
Η ιστορία έχει αποδώσει στον Ουΐνστων Τσώρτσιλ το εύσημο ότι, χάρη σ’ αυτόν, το βρετανικό ναυτικό μπήκε στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο πανίσχυρο. Μόνο σε ένα σημείο, έγραφε ο Τσάστενετ και άλλοι βιογράφοι του, ο Τσώρτσιλ έσφαλε και το σφάλμα του ήταν βαρύ: δεν κατόρθωσε να βυθίσει ούτε το «Γκαίμπεν» ούτε το «Μπρεσλάου», τα δύο πανίσχυρα γερμανικά καταδρομικά. Τα δύο αυτά πλοία βρέθηκαν με την έναρξη του πολέμου στην Αδριατική. Οπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων οι συμμαχικές δυνάμεις της Αντάτ έπρεπε, μόλις κηρύχθηκε ο πόλεμος, να τα κτυπήσουν αμέσως. Αλλά ο γαλλικός στόλος ήταν απασχολημένος με την μεταφορά στην Γαλλία του στρατιωτικού σώματος της Αλγερίας και τα αγγλικά καταδρομικά του Γιβραλτάρ, εξ αιτίας των ασαφών διαταγών του Ναυαρχείου, δηλαδή του Τσώρτσιλ, δεν μπόρεσαν να τα εντοπίσουν. Το «Γκαίμπεν» και το «Μπρεσλάου» πέρασαν τα Δαρδανέλλια και αγκυροβόλησαν μπροστά στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία, φιλογερμανική μεν αλλά δίβουλη και φοβισμένη, αρνήθηκε να τα περιορίσει… Η στάση αυτή της Τουρκίας θα την σφραγίσει και θα την οδηγήσει τελικά να μπει στον πόλεμο στο πλευρό των Κεντρικών Αυτοκρατοριών.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Στα ίχνη της Τρόικας - ολόκληρο το video (με ελληνικούς υπότιτλους)

Στα ίχνη της Τρόικας - ολόκληρο το video (με ελληνικούς υπότιτλους)
Το ντοκυμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy που εξέπεμψε στις 9/3/2015 το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το πώς η Ελλάδα καταστρέφεται προς όφελος της Ευρωζώνης και των Τραπεζών.
Μια πιο εκτεταμένη βερσιόν του είχε προβληθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στις 24/2/15 στα γαλλικά  [https://www.youtube.com/watch?v=nYGOW... ]
Οι ελληνικοί υπότιτλοι, αν δεν φαίνονται, ενεργοποιούνται από κάτω δεξιά.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Εκπομπή «Η Νύχτα-Μέρα» 11-03-2015. Η Αλήθεια για το «Ελληνικό Χρέος»

Εκπομπή «Η Νύχτα-Μέρα» 11-03-2015. Η Αλήθεια για το «Ελληνικό Χρέος»
Κάθε Τετάρτη, στο Ράδιο Παραπολιτικά 90.1 FM, στην εκπομπή «Η Νύχτα-Μέρα», τα μεσάνυχτα (12.00-02.00 π.μ.), Πολιτική Ανασκόπηση με τον δημοσιογράφο Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη στην εκπομπή του Ανδρέα Μαζαράκη μαζί με τον Γιώργο Τσαγκρινό. Σήμερα, αποκαλυπτική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε το «Ελληνικό Χρέος».
Καλεσμένοι οι Σπύρος Λαβδιώτης, Οικονομολόγος και πρώην στέλεχος Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζήπερος.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

Έργα του Fikos
Mια ενδιαφέρουσα και πάντα επίκαιρη συζήτηση με τον Κώστα Ζουράρη, κυβερνητικό βουλευτή σήμερα με τους ΑΝ.ΕΛ.
«Είμαι πάντοτε εκκλησιαστής. Ανήκω στο κόμμα των Πράξεων των Αποστόλων. Διότι όπως ξέρεις στην Παράδοσή μας, στις Πράξεις των Απόστόλων εμφανίζεται για πρώτη φορά η λέξη σύντροφος και μέσω της λατινικής μεταφράσεως της λέξης βγήκε και ο όρος κομμουνισμός. Και ήν αυτοίς άπαντα κοινά. Sund omnia communia.
Επομένως, βεβαίως και είμαι κομμουνιστής, κατά κόσμον. Δεν έχω όμως σχέση με την κομματική εκδοχή του κομμουνισμού. Έχω με την εκκλησιαστική. Πώς το λέει η πολιτική ορολογία των ελληνικών πολιτευμάτων της αμέσου δημοκρατίας; Είμαι «εκκλησιαστής». Από την εκκλησίαν του δήμου. Και η εκκλησία του δήμου σήμαινε την κοινοκτημοσύνη της πολιτικής αρχής, της πολιτικής εξουσίας, της τύχης του πολέμου και της διακυβερνήσεως όλης της κοινωνίας αλλά και συνεχής έλεγχος του πλούτου όταν αυτός ξεπερνούσε κάποιο όριο».

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η Ελλάδα είναι αδύνατον να σωθεί εντός της Ευρωζώνης

Η Ελλάδα είναι αδύνατον να σωθεί εντός της Ευρωζώνης

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ 
«Η Ελλάδα, για να σωθεί, πρέπει να εξέλθει κατεπειγόντως από την ευρωζώνη. Αλλά, η έξοδός της εμποδίζεται από τους ιθύνοντες της Ευρώπης, για να μην τεθεί σε κίνδυνο το ευρώ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς, δεν έχει άλλη λύση, αλλά ούτε θα έπρεπε να αναζητήσει άλλη λύση. Να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, που τον τιμά με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη*
Συμφωνώ απόλυτα ότι η παρούσα κυβέρνηση, που όπως το έχω ήδη πει και γράψει, είναι κατά τη γνώμη μου η τελευταία εφεδρεία ελπίδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπομονή. Το πρόβλημα, όμως, είναι δυστυχώς ότι για λόγους για τους οποίους ουδόλως ευθύνεται η ίδια, αλλά μόνον και ολοκληρωτικά οι προκάτοχοί της, δεν υπάρχει πια  για αυτήν, διαθέσιμος χρόνος. Βρίσκεται, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση σε πραγματικό αδιέξοδο, επειδή από την μία πλευρά οι αγαπητοί μας «εταίροι» της έχουν βάλει στην κυριολεξία το μαχαίρι στο λαιμό, εφόσον με τίποτε δεν θέλουν να δεχθούν μια, έστω και ήπια, σοσιαλιστική κυβέρνηση στους κόλπους τους, ενώ από την άλλη πλευρά η ίδια η νέα κυβέρνηση έχει φράξει τη μόνη διέξοδο που διέθετε και που ήταν η ΡΗΞΗ με τους δανειστές. Συνεπώς, η συμπαράσταση, εκ μέρους του ελληνικού λαού, που ακόμη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνον δεν αρκεί για την άρση του αδιέξοδου, αλλά επιπλέον είναι βέβαιο ότι θα υποστεί κάθετη πτώση μόλις συνειδητοποιηθεί η αδυναμία της παρούσας κυβέρνησης να υλοποιήσει αυτά που προεκλογικά έχει υποσχεθεί-έστω και το ήμισυ αυτών!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Οι τελευταίες εξελίξεις μάς φέρνουν πολύ κοντά στην Κυβέρνηση.
- Το αλαζονικό και υβριστικό ύφος του Σόιμπλε, που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών,
- Η απόφαση για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την επιδίωξη της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία,
- Η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης για την κατάσχεση της γερμανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα σε περίπτωση που οι Γερμανοί αρνηθούν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας και
- Η υβριστική εκστρατεία του συνόλου των γερμανικών ΜΜΕ κατά της χώρας μας
είναι γεγονότα και πράξεις που μας φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης, την Γερμανία, που θα θελήσει να μας οδηγήσει με όσα μέσα διαθέτει σε εθνική ασφυξία.

Δεν θα τα καταφέρει!
Με την προϋπόθεση βεβαίως, ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε μισό βήμα πίσω και ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας θα σταθεί σταθερά στο πλευρό της.
           
Πρέπει όμως να έχουμε εμπιστοσύνη και στις δικές μας δυνατότητες, που μπορούν να υπερασπίσουν τα Δίκαια της Πατρίδας μας αλλά και να μας οδηγήσουν σε πλήρη ικανοποίηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Αθήνα,  12.3.2015

Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η Μεγάλη Μάχη που δίνει η Ρωσσία

Η Μεγάλη Μάχη που δίνει η Ρωσσία

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Σήμερα, η ταυτόχρονη επίθεση του νεοταξικού αμερικανο-ευρωενωσιακού άξονα κατά της Ελλάδας και της Ρωσσίας, οικονομικά και στρατιωτικά, θυμίζει εν πολλοίς την γεωγραφία του «Πολέμου των Πολιτισμών» στην εκδοχή του Σάμιουελ Χάντιγκτον και την στοχοποίηση του «ορθόδοξου τόξου» κατ’ αυτήν.
Εχει γίνει αισθητό, λέει ο Paul Graig Robertso πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί Ρήγκαν, ότι ισχυρά κέντρα στο Πεντάγωνο και στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, ασπάζονται αυτή την θέση  και διακατέχονται από την ρεβανσιστική μανία να δώσουν ένα "σκληρό μάθημα" στην Ρωσσία που ...είχε το θράσος να σηκώσει το ανάστημα απέναντι στην προέλαση του 4ου Ράιχ των Γκλομπαλιστών.
Η νέα αυτή τυχοδιωκτική στάση της Δύσης, από τον Λευκό Οίκο μέχρι το Βερολίνο, έγκειται στον φόβο της υπερεθνικής, νεοταξικής, ελίτ ότι το χρονοδιάγραμμα των σχεδιασμών της έχει ανατραπεί από την αντίσταση των λαών στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και κινδυνεύει να εκτροχιαστεί εντελώς, αν ισχυροποιηθούν περαιτέρω τα αντιτιθέμενα σ’ αυτούς κέντρα ισχύος όπως η Ρωσσία, το Ιράν, ο ευρωπαϊκός Νότος κ.ά.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εκπομπή «Η Νύχτα-Μέρα» 04-03-2015. Η Προπαγανδιστική Στρατηγική της «Νέας Τάξης».

Εκπομπή «Η Νύχτα-Μέρα» 04-03-2015. Η Προπαγανδιστική Στρατηγική της «Νέας Τάξης».
Κάθε Τετάρτη, στο Ράδιο Παραπολιτικά 90.1 FM, στην εκπομπή «Η Νύχτα-Μέρα», τα μεσάνυχτα (12.00-02.00 π.μ.), Πολιτική Ανασκόπηση με τον δημοσιογράφο Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη στην εκπομπή του Ανδρέα Μαζαράκη μαζί με τον Γιώργο Τσαγκρινό. Σήμερα, συζήτηση για την Προπαγανδιστική Στρατηγική της «Νέας Τάξης». Καλεσμένοι ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου Κων/νος Ρωμανός και ο συγγραφέας Δημήτρης Αδόργιαστος.