Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο Χάλεντ Άσαντ, ένας Μάρτυρας του Πολιτισμού

Ο Χάλεντ Άσαντ, ένας  Μάρτυρας του Πολιτισμού

Ο διαπρεπής αρχαιολόγος Χάλεντ Άσαντ
Ο Σύρος αρχαιολόγος Χάλεντ Άσαντ δολοφονήθηκε σε ηλικία 82 ετών από εξτρεμιστικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χάλεντ Άσαντ, 82 ετών επί ένα μήνα ανακρινόταν από τους φανατικούς του ISIS, για να αποκαλύψει πού έχουν αποθηκευτεί αγάλματα από την Παλμύρα. Ο Άσαντ, αν και βασανίστηκε φρικτά, αρνήθηκε να πει οτιδήποτε. Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου, τον αποκεφάλισαν και κρέμασαν το άψυχο κορμί του σε κοινή θέα!
Επί 50 χρόνια ο Χάλεντ Άσαντ έκανε ανασκαφές στην Παλμύρα. Η πίστη του σ' αυτό που έκανε δεν μπορούσε να χαθεί ακόμη και με τα φρικτά βασανιστήρια των παρανοϊκών του ISIS.
Ο Ασαντ είχε επίσης συνεργαστεί τις τελευταίες δεκαετίες με αρχαιολογικές αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία σε αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνα στο χώρο της Παλμύρας (με τους ρωμαϊκούς τάφους και έναν Ναό του θεού Μπελ), η οποία έχει αναγορευτεί από τον διεθνή οργανισμό UNESCO σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους την Τετάρτη τη βαθιά τους θλίψη και τον αποτροπιασμό για την τραγική κατάληξη του σπουδαίου Σύρου αρχαιολόγου Χάλεντ Άσαντ στην Παλμύρα, ο οποίος σε ηλικία 82 ετών δολοφονήθηκε από εξτρεμιστικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
«Ο Χάλεντ Άσαντ, επιστήμων διεθνούς κύρους, προσέφερε περισσότερα από πενήντα χρόνια της ζωής του στην ανασκαφή, προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Παλμύρας, η οποία αποτελεί ένα αρχαιολογικό τόπο εξέχουσας σημασίας και έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO», ανέφερε η ανακοίνωση.
Το Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε ότι η Ελλάδα καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και στέκει πάντα στο πλευρό των κρατών που καλούνται να προστατεύσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά σε περιόδους κρίσης, κινούμενη πάντοτε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. 
«Παράλληλα η χώρα μας πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός Διεθνούς Συνασπισμού με στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών και τον επαναπατρισμό τους στις χώρες προέλευσής τους», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
«Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί μείζον ηθικό ζήτημα για το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, και η Ελλάδα στρατεύεται με συνέπεια στον αγώνα για τη διατήρηση του παγκόσμιου πολιτισμού», καταλήγει το ΥΠΠΟ.

Εις μνήμην Χάλεντ Άσαντ
Πόνεσα  πάρα πολύ με τον απεχθέστατο θάνατο ενός επιστημονικού εργάτου του Πολιτισμού. Βασανίστηκε πέραν κάθε λογικής και αποκεφαλίστηκε από το μαχαίρι του παράλογου, περίπου στην ίδια ηλικία που πέθανε, ευτυχώς ειρηνικά, ο πατέρας μου. Και, άθελά μου τους ταύτισα. Ναι, αισθάνθηκα τον 82χρονο Χάλεντ Άσαντ σαν δικό μου πατέρα, σαν πολιτισμικό γονέα μου, σαν μια ανθρώπινη παρουσία που στη λάμψη της με φώτιζε νοερά στα μονοπάτια του εντόπιου πολιτισμού του, αλλά και μου έφεγγε να δω τα ίχνη των προγόνων μου που πρώτοι επήγαν κι έσυραν τα καράβια τους στην στεριά και γιαυτό ονόμασαν τον τόπο Συρία. Σεβάστηκαν τους εντόπιους, τους εκπολίτισαν μέχρις εκεί που έπαιρναν, κι έφτιαξαν τις πρώτες Πολιτείες. Και αργότερα οι Έλληνες του Αλεξάνδρου ξαναπήγαν, εμπόλιασαν με νέο ελληνικό μητροπολιτικό αίμα τους παλαιούς Έλληνες και μαζί δημιούργησαν το θαύμα του Ελληνιστικού πολιτισμού, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μόνου διαχρονικού και παγκόσμιου Ελληνικού Πολιτισμού.
Ότι κι αν κάνουν, λοιπόν, οι ολετήρες του Πολιτισμού – και θεωρώ πρωταρχικά ως πολιτισμικούς ολετήρες τους Αμερικανοσιωνιστές που τυφλώνουν πνευματικά, φανατίζουν, πριμοδοτούν, οπλίζουν, εκπαιδεύουν, και κρυπτοβοηθούν με πληροφορίες, αεροπορικούς βομβαρδισμούς και προμήθειες τους Τζιχαντιστές – τελικά θα χάσουν τον ακήρυκτο και ύπουλο πόλεμο που πράττουν κατά της πανανθρώπινης πνευματικότητας.
Αφού, λοιπόν, οι νεοταξίτες αδυνατούν να συλλάβουν το Φώς, γιατί το πολεμούν; Γιατί σκοτώνουν τους σκυταλοδρομείς του; Δεν καταλαβαίνουν πως οι σκυταλοδρομείς, ό,τι κι αν γίνει, αναπληρούνται με άλλους σκυταλοδρομείς, ξανά και ξανά, μέχρι τη Νίκη; Ότι ακριβώς είναι ο Πόνος και ο Αγώνας που δυναμώνουν τη φλόγα του Φωτός; Ότι η αναπλήρωση των φορέων του Φωτός είναι το μήνυμα της σκυταλοδρομίας; Ότι τα ερπετοειδή, ο,τιδήποτε κι αν πράττουν στο σκότος - είτε άμεσα στους Παλαιστινίους ή με εξουσιοδότηση στους Συρίους και σε πολλούς άλλους λαούς -,  είναι μάταιο και χάνεται στο σκότος επειδή δεν φέρει Φως; Οι σκυλάνθρωποι σκότωσαν με τον πλέον θηριώδη τρόπο τον 82χρονο Χάλεντ Άσαντ, κι αυτός πέρασε στην αθανασία. Δηλαδή πραγματώθηκε ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι επεδίωκαν. Αν τον άφηναν ήσυχο τι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω σ' αυτή την ηλικία, και μέσα σε τέτοιο ανεκδιήγητο πόλεμο; Δεν είχαν έλεος προς αυτόν, γιατί; Διότι ήταν φορέας του Φωτός που δεν ανεχόντουσαν και τους τύφλωνε. Εξοντώνοντας τον υπερήλικα αρχαιολόγο εξόρκισαν το Φως του. Έφτυσαν περιφρονητικά τον Ήλιο μπας και σβήσει, και λέρωσαν τα μούτρα τους περισσότερο. Αυτό κατάφεραν, και μόνον αυτό.
Συμπάσχω με τους συγγενείς και φίλους του πολιτισμικού μάρτυρος Χάλεντ Άσαντ. Όμως, παράλληλα κατηγορώ ανελέητα τους ριψάσπιδες νέους Συρίους που, αντί να μείνουν και να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών και να πάρουν το αίμα των αθώων πίσω, έρχονται να βολευτούν στην πτωχευμένη Ελλάδα, παίρνοντες το ψωμί από το στόμα των Ελληνόπουλων και των γιαγιάδων τους που πεινούν.!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Πολύδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου