Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σύμβολο Ιμπεριαλιστικής Πολιτικής η Δύση

Σύμβολο Ιμπεριαλιστικής Πολιτικής η Δύση

Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και του NATO. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε κουβανικά μέσα ενημέρωσης, επανήλθε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια απέναντι στο ΝΑΤΟ αλλά και την «υπόγεια μάχη που εξακολουθεί να δίνει η Ουάσιγκτον» με τη Ρωσία και τη Λαϊκή Κίνα.
Ο 88χρονος Φιντέλ έγραψε στη στήλη που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Κούβας: «Ο κόσμος δεν έχει δει ηρεμία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αφότου η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των ΗΠΑ, αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να λύσει τις διαφορές της με ό,τι έχει απομείνει από δύο μεγάλα έθνη (δηλαδή τη Ρωσία και την Κίνα)», ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία και η Κίνα είναι οι χώρες που «υλοποίησαν το ηρωικό έργο του να βάλουν τέλος στην ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική τάξη που είχαν επιβάλει στον κόσμο η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Στρέφοντας τα βέλη του στο NATO, παρομοίασε Ευρωπαίους εκπροσώπους της Συμμαχίας με τους Ναζί. «Πολλοί εντυπωσιάζονται όταν ακούνε τις δηλώσεις που κάνουν κάποιοι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι του NATO, όταν μιλούν με το στιλ και το πρόσωπο των Ναζιστικών SS. Η αυτοκρατορία της απληστίας του Αδόλφου Χίτλερ καταγράφεται στην ιστορία χωρίς περισσότερη δόξα από την ενθάρρυνση που δίνεται στις επιθετικές, μπουρζουά κυβερνήσεις του NATO, κάτι που τις κάνει τον περίγελο της Ευρώπης και του κόσμου».
Ο Κάστρο κατηγόρησε τη Δύση για «κυνισμό», σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει «σύμβολο ιμπεριαλιστικής πολιτικής», ενώ παράλληλα επιτίθεται στην Αμερικανό ηγέτη των Ρεπουμπλικανών Τζον Μακέιν για τις πολιτικές που ακολουθούνται στην Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «πιο πιστό σύμμαχο του Ισραήλ». Επιπλέον, τον κατηγορεί πως υποστηρίζει την ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες της Μοσάντ καθώς και ότι συμμετείχε «μαζί με την εν λόγω υπηρεσία στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει σήμερα ένα σημαντικό και ζωτικό τμήμα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα τρίτο της Συρίας».
Τέλος ο Κάστρο τονίζει πως η χώρα του θα συνεχίσει να ανθίσταται ενάντια στις ΗΠΑ, παρά το κόστος που έχει το αμερικανικό εμπάργκο στην κουβανική οικονομία, γράφοντας πως «δεν υπάρχει χειρότερο αντίτιμο από τη συνθηκολόγηση με έναν εχθρό που επιτίθεται χωρίς κανένα δικαίωμα να το κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου