Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των Χριστιανών και η ευθύνη της Δύσης


Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των Χριστιανών και η ευθύνη της Δύσης
[Προς το παρόν, την εφησυχασμένη και μάλλον απροετοίμαστη Δύση καλούν σε αφύπνιση οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, όχι μόνον  με διαβήματα, αλλά και με μαρτύριο, ανάλογο των Ρωμαϊκών χρόνων. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, αίμα Χριστιανικό, αίμα αγίων και μαρτύρων, αφανών για τα ΜΜΕ, θα θεμελιώσει έναν καλύτερο κόσμο, που τελικά θα επικρατήσει. Το ερώτημα είναι, τι ευθύνη αναλαμβάνουμε εμείς και ποια είναι η δική μας συμβολή σ΄ αυτήν την προοπτική.  
"Οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής καλούν σε Aφύπνιση" του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία / ΑΜΕΝ. GR - ΠΥΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 27 Σεπτεμβρίου 2014]
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Φανταστείτε τους πολεμικούς ανταποκριτές του 1944 να καλύπτουν την μάχη των Αρδεννών, που ήταν η τελευταία επιχείρηση αναχαίτισης των Συμμάχων από τον Άξονα, και να μην εξηγούν ότι ήταν σημείο καμπής για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτή την παρομοίωση ξεκινάει το αφιέρωμα του βρετανικού Spectator (John LAllen, 5 Οκτωβρίου 2013) στον διωγμό των Χριστιανών που συντελείται στις μέρες μας.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν αποσπασματικά εικόνες από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες του Πακιστάν με 85 νεκρούς ή από γιουρούσια σε χριστιανικούς ναούς, όπως στην Κένυα, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για έναν γενικευμένο νεοταξικό διωγμό των Χριστιανών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Για ποιο λόγο αυτή η ύποπτη σιωπή, την ώρα που το Κέντρο Μελέτης Παγκόσμιου Χριστιανισμού διαπιστώνει ότι ένας μέσος όρος 100.000 Χριστιανών χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο(!) για όλη την τελευταία δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι 11 Χριστιανοί πιστοί σκοτώνονται ανά ώρα σε κάποιο μέρος του κόσμου λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Στην πραγματικότητα, έχουμε μια ολόκληρη νέα γενιά Χριστιανών μαρτύρων «σε τέτοια μεγάλη κλίμακα που αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απειλή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ημέρες μας» (Spectator, 5 Οκτωβρίου 2013).
Είναι μεγάλος ο κατάλογος των περιστατικών… Στην Κένυα, στην πρόσφατη επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 Χριστιανοί πολλών εθνικοτήτων. Στην Βαγδάτη από τις 65 χριστιανικές εκκλησίες, οι 40 έχουν υποστεί βομβιστική επίθεση τουλάχιστον μια φορά από την έναρξη της αμερικανοκίνητης εισβολής του 2003. Φανατικοί ισλαμιστές εισέβαλαν στην συριακή καθολική εκκλησία στις 31 Οκτωβρίου 2010 και άφησαν πίσω τους 58 νεκρούς.
Στο βορειοανατολικό κρατίδιο Orissa της Ινδίας έγινε το πιο βίαιο αντιχριστιανικό πογκρόμ των αρχών του 21ου αιώνα, όταν, το 2008, τουλάχιστον 500 Χριστιανοί σκοτώθηκαν από τις ματσέτες (σπάθες) Ινδουϊστών φανατικών. Χιλιάδες ακόμα τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 50.000 έμειναν άστεγοι.
Στη Νιγηρία επί χρόνια γίνεται ανηλεής διωγμός των Χριστιανών από τους φανατικούς Ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Τον Δεκέμβριο του 2011, εκπρόσωπος της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι όλοι οι Χριστιανοί των δύο βόρειων κρατιδίων της χώρας είχαν τρεις ημέρες καιρό για να τα εγκαταλείψουν. Την δήλωσή του ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2012, από τις οποίες έχασαν την ζωή τους 26 Χριστιανοί.
Στην Μέση Ανατολή, όπου κι αν επικράτησε η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» -Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία-, είδαμε να επαναλαμβάνονται οι διωγμοί των Χριστιανών από τους εξεγερμένους του Ισλάμ. Τα βίντεο από τις εκτελέσεις και τους βασανισμούς των ισλαμοφασιστών στην Συρία είναι ακαταμάχητα τεκμήρια για την έκταση της ανθρωποσφαγής και της καταστροφής των χριστιανικών μνημείων.
Στην Μπούρμα, τον Οκτώβριο του 2010, ο στρατός της χώρας εξαπέλυσε επιθέσεις με ελικόπτερα στις περιοχές που κατοικούν χριστιανικοί πληθυσμοί με χιλιάδες θύματα, όπως πιστεύεται, παρ’ όλο που δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση.
Στη Νιγηρία, ο αριθμός των θυμάτων από το 2009 φθάνει τους 3.000 θανάτους, πέρα από τους μαζικούς ξεριζωμούς που γίνονται τακτικά.
Αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες Ευρώπης και Αμερικής, η «πολιτική ορθότητα» των παγκοσμιοποιητών κατεβάζει τα χριστιανικά σύμβολα από τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και τα δικαστήρια ή καταργεί τις θρησκευτικές γιορτές.
Όσο κι αν αποσιωπούντο τα γεγονότα μέχρι τώρα από τα δυτικά ΜΜΕ, είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον αυτό το υποβόσκον πογκρόμ θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και θα τινάξει τις σημερινές ισορροπίες στον αέρα σε πολλές περιοχές του κόσμου.

*[Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Νexus τ.79, Νοέμβριος 2013]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου