Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Ελληνισμός ή βαρβαρότητα»

«Ελληνισμός ή βαρβαρότητα»

«Ελληνισμός, η μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα»: Μια εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη με ομιλίες τριών σπουδαίων φιλελλήνων στο Πολιτιστικό Κέντρο Μακεδονία
Πιστεύουν πως ο ελληνισμός θα σώσει την Δύση. Καταγγέλλουν το σκοταδιστικό «πολυπολιτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων» και τους «ανθέλληνες πολιτικούς» που επιδιώκουν να τον επιβάλλουν. Προτείνουν να σταματήσουμε να σκοτώνουμε...την ελληνική γλώσσα και να θυμηθούμε τα αρχαία ελληνικά και τους φιλόσοφους.
Τρεις ξένοι «φιλέλληνες» , ένας Πέρσης, μία Γαλλίδα και ένας Νιγηριανός μας κτυπούν το «καμπανάκι». Μας φωνάζουν: «Να αναλάβετε το χρέος σας προς τους προγόνους σας»! Αυτό μας λένε. Και ο καθένας ας σκεφτεί τι σημαίνει αυτό για τον εαυτό του.
Τι σημαίνει Ελληνισμός;
Η σωστή απόδοση του όρου είναι πως επρόκειτο για ένα συλλογικό Φιλοσοφικό ρεύμα που είχε στόχο του την θέση του νέου ανθρώπου στον κόσμο και δεν είχε κανένα εθνολογικό ή συνοριακό χαρακτήρα.
Η ρήση του Πλάτωνα ότι "δεν με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος αλλά ο άνθρωπος ως ιδέα" είναι η ουσιαστικότερη θεώρηση του όρου ελληνισμού". 
Ξένοι φιλέλληνες μιλούν για τον ελληνισμό
Οι εν λόγω ομιλητές σε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Ελληνισμός: Η μόνη λύση για την ανθρωπότητα» και διοργάνωσε η Ομάδα Ελλήνων Πολιτών, υποστηρίζουν πως «Ο Ελληνισμός είναι το αντίβαρο στην ανελευθερία».
Εκτιμούν πως οι απανταχού Έλληνες όχι απλά θα ξαναδώσουν τα φώτα αλλά και θα τα αλλάξουν σε αυτούς που ταλανίζουν την οικουμένη.
Η κ. Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, ο κ. Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και ο κ. Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος, εκδότης, συγγραφέας, συναντήθηκαν στην Χαλκιδική σε ένα πάνελ εκδήλωσης για τον Ελληνισμό.
Μέσα από τις ομιλίες τους, προσπάθησαν να μας πείσουν να αγαπήσουμε τις ρίζες μας και να γίνουμε εφαλτήριο παγκόσμιας ανατροπής σε συνεργασία με τους απανταχού φιλέλληνες του πλανήτη.
Ο Sam Chekwas, που τυγχάνει να τον έχει γνωρίσει η υπογράφουσα στη Νέα Υόρκη, είναι ένας άνθρωπος στον οποίο η Ομογένεια αλλά και η Ελλάδα «χρωστάει» πολλά. Ο Sam Chekwas ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός που άνοιξε ελληνικό βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αστόριας. Κι αυτό τα λέει όλα...Ο Sam αλλωστε μιλάει για Ελλάδα εκτός Ελλάδας με απούσα την Ελλάδα.
Ολοι τους καταγγέλλουν το σκοταδιστικό «πολυπολιτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων» και τους «ανθέλληνες πολιτικούς» που επιδιώκουν να τον επιβάλλουν, δημιουργώντας «μία ράτσα χωρίς ρίζες και ιστορία για να σβήσουν την Ελλάδα».
«Εχετε ξεχάσει ποιοι είστε...»
Συγκλονιστική η Γαλλίδα ομιλήτρια που ζει στην Ελλάδα πολλά χρόνια και επισημαίνει πως την δεκαετία του 70, όταν είχε πρωτοέρθει στην χώρα μας, είχε εντυπωσιαστεί από την ελληνική οικογένεια και το δέσιμό της.
Τώρα, χρόνια μετά, λυπάται, γιατί αυτό που την κράτησε τότε στην Ελλάδα, σήμερα δεν υπάρχει πια.
Στο εξωτερικό μαθαίνουν την Ελλάδα και τους αρχαίους φιλόσοφους, κάνουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, κι εμείς εδώ τι κάνουμε;
Εχουμε καταστρέψει την ελληνική γλώσσα, έχουμε "βάλει στο ράφι" τα αρχαία ελληνικά (όταν σε ξένες χώρες τα διδάσκουν) και ποιος νέος σήμερα έχει διαβάσει τους αρχαίους φιλόσοφους;
Καλύτερα  ακούστε τα υπόλοιπα από τους «ξένους» στα βίντεο που ακολουθούν κι ας προβληματιστεί ο καθένας χωριστά για την σημασία του Ελληνισμού και πως μπορούμε σήμερα να εφαρμόσουμε αυτή τη φιλοσοφία για να σώσουμε τη χώρα μας αλλά και τη Δύση.
Γιατί, όπως θύμισε o Sam Chekwas τα λόγια του Μ. Αλεξάνδρου, «Οτι δεν γιορτάζεται, αποξενώνεται και πεθαίνει».
[Πηγή: NewsBomb.gr, 25/09/2014]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου